Varför en Honda?

Hos Honda löser vi problemen ett i taget.

Modet att utmana det konventionella

Det är sant – Från början tillverkade Honda motorcyklar. Det gör vi fortfarande. Och allt började med en lust att försöka lösa några av världens största konstruktionsproblem.

Men det finns alla sorters utmaningar, så varför nöja dig med det du redan vet? Vår grundare, Soichiro Honda, gjorde inte det. Och redan från det att den första motorcykeln tillverkades var hans nyfikenhet väckt; den finns i varje maskin vi tillverkar.

Vi har bara en framtid, och den byggs av våra drömmar, om vi har modet att utmana konventioner."

Soichiro Honda

En upptäcktsresa

Vår tekniska forskningsresa har hjälpt och på flera sätt än vad vi någonsin kunnat ana.

Redan år 1980, när andra tillverkares snöslungor grovt tillyxade, komplicerade reglage, funderade vi på hur vi skulle kunna göra det bättre. Det visade sig att vi redan hade gjort det; tekniken fanns i våra gräsklippare. Så vi kombinerade noggrant vår hydrostatiska transmission med våra snöslungor och fick silkesmjuka växlingar med en enda spak - en innovation som var så användbar att den brukas än i dag.

Leva sin dröm

Vi gör inte bara ekonomiska uppfinningar för våra kunder - våra egna kontor och fabriker använder dem också.

Vintrarna hos Honda R&D på Hokkaido, Japan, blir ganska snöiga. Så i stället för att låta all snön smälta bort tillverkade vi vårt eget snöbaserade luftkonditioneringssystem. Vi drömmer inte bara om idéerna - vi lever ut dem också.

Tuffa mot snön, inte mot naturen

För oss räcker det inte med att bara skapa den mest spännande tekniken om den inte samtidigt är effektiv - det är inte Hondas inställning. Vi jobbar faktiskt med att bygga de mest miljövänliga maskiner som finns. Vi planerar för att finnas kvar under många år, och vi strävar efter att göra framtiden så bra som möjligt.

Det är därför som vi var först med 4-taktsmotorn – den som sitter i varje snöslunga som vi tillverkar. De är utomordentlig bränslesnåla och har mindre och renare avgasutsläpp. Våra idéer håller snön borta under dina fötter och kvar på polarisarna. Det är som är glädjen i att äga en Honda.