UPPDATERING OM E10-BENSIN FÖR HONDA MARINE

Eftersom E10-bensin är på väg att bli standardbränslet som används på den svenska marknaden, vill vi försäkra dig om säkerheten och kompatibiliteten hos dina Honda Marine utombordsmotorer.

E10-bensin och din Honda Power Equipment

Honda Marine utombordsmotorer

Alla Honda Marine-motorer som tillverkats för EU-marknaden sedan 1996 YM (årsmodell) är kompatibla med E10-bensin.

Om din marinmotor tillverkades före 1996 YM, eller om du är osäker på vilket år din motor tillverkades och om den kan vara kompatibel med E10-bensin, vänligen kontakta Hondas kundtjänst med information om produktens fullständiga serienummer, på 0845 200 8000.

Vad är E10-bensin?

I korthet: Bensin som har upp till 10 % inblandad etanol.

E10-bensin är en ny bränslespecifikation för bensindrivna fordon och utrustningar. E10-specifikationen har samma kvalitetsstandarder som den nuvarande vanliga blyfria 95-bensinen, men möjliggör inblandning av upp till 10 % etanol, där den nuvarande vanliga blyfria 95-oktaniga bensinen tillåter inblandning av endast upp till 5 % etanol.

Vad är skillnaden mellan E10 och den nuvarande blyfria bensinen?

E10-bensin uppfyller samma kvalitetsstandarder som nuvarande blyfri 95-oktanig bensin, men en större mängd förnybara bränslen kan blandas in i den. 

Varför är vissa bensindrivna fordon och utrustningar inte kompatibla med E10?

Vissa bensinmotorer, särskilt äldre, kan få vissa problem med materialkompatibilitet vid användning av E10-bensin som kan påverka fordonets/utrustningens bränslesystem och/eller motor. Dieseldrivna fordon och produkter kan inte använda E10.

Var hittar jag serienumret på min produkt och hur ser det ut?

Serienummer är vanligtvis i form av en 4-siffrig bokstavskod följt av en 7-siffrig nummerkod (t.ex. ABCD-1234467).

För mer information om E10-bensin, besök https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Miljo/Klimat/E10/