Honda Marine i samarbete med Alumacraft

den 5 december 2013
Honda Marine i samarbete med Alumacraft

Honda Marine startar ett samarbete med WeastGear i Halmstad som säljer den amerikanska båttillverkaren Alumacrafts båtar. Alumacraft är kända för att tillverka högkvalitativa sportfiskebåtar i aluminium.

Alumacraft

Alumacraft är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativa aluminiumbåtar i USA. Båtarna är specialanpassade för fiske och fritid och med ett patenterat dubbelskrov i aluminium ger Alumacraft dig en båt som säkerställer kvalitet, prestanda och hög säkerhet.

Det som kännetecknar en Alumacraft är framför allt dubbelskrovet "2XB Hull system" tillsammans med de höga friborden, den massiva härdade kölen och sprayrails. Allt för att ge båtägaren den bästa upplevelsen till havs. Tillsammans med en Honda utombordsmotor får båtägaren ett båtpaket med generös garanti, en båt och motor som ger ett bekymmersfritt och tryggt båtägande i många år framöver.

Alumacraft säljs i Skandinavien av WestGear AB i Halmstad, vilka även är en fullserviceanläggning för Honda utombordare och tillbehör. 1946 tillverkades den första Alumacraften, idag tillverkas ca 8000 båtar per år.

Det är först och främst utombordare i storleksklassen BF50, BF60, BF80, BF100 och BF115 som kommer att monteras på båtarna.

Mikael Comrin, försäljningsansvarig på Honda Power Equipment Sverige säger: "Vi ser mycket positivt på ett utökat samarbete med Alumacraft. Tillsammans med WestGear har vi ambitionen att kunna erbjuda marknaden flera konkurrenskraftiga båtpaket, både gällande kvalitet och pris."

Honda

Honda är världens största motortillverkare. Vårt breda utbud av utombordsmotorer spänner från bärbara BF2,3 till den största modellen BF250 med VTEC och variabelt insugssystem. Samtliga Honda utombordare har de effektivaste systemen och tekniska lösningarna för sitt effektområde så att du alltid får bästa fart och prestanda, vilken motorstorlek du än väljer - vid alla varvtal.

För mer information, se www.alumacraft.sewww.westgear.se