UPPDATERING OM E10-BRÄNSLE FÖR HONDA GRÄSMATTA OCH TRÄDGÅRD

I och med att E10-bensin är på väg att bli standardbränslet som används på den svenska marknaden vill vi försäkra dig om att detta är säkert och kompatibelt med din Honda-produkt för gräsmatta och trädgård.

E10-bensin och din Honda Power Equipment

Utrustning för Honda Gräsmatta och trädgård

Alla Honda Power Equipment-produkter med bensinmotorer tillverkade för EU-marknaden sedan 1993 YM (årsmodell), är kompatibla med E10-bensin. Detta inkluderar stationära motorer och kompletta Honda-enheter.

Om du är osäker på vilket år din Honda Power Equipment-produkt tillverkades och om den är kompatibel med E10-bensin, ska du kontakta Hondas kundtjänst och ange din produkts fullständiga serienummer på 0920-24 00 00.

Vad är E10-bränsle?

I korthet: Bensin som har en etanolhalt på upp till 10 %.

E10-bensin är en ny bränslespecifikation för bensindrivna fordon och utrustning. E10-bränslespecifikationen har samma kvalitetsstandarder som den nuvarande vanliga blyfria 95-bensinen men tillåter inkludering av upp till 10 % etanol, medan den nuvarande vanliga blyfria 95-bensinen tillåter inkludering av endast upp till 5 % etanol.

Vad är skillnaden mellan E10 och nuvarande blyfri bensin?

E10-bensin uppfyller samma kvalitetskrav som nuvarande blyfri 95-bensin, men en större mängd förnybara bränslen kan blandas in i den.

Varför är vissa bensindrivna fordon och utrustning inte kompatibla med E10?

Vissa bensinmotorer, särskilt äldre, kan ha problem med materialkompatibilitet vid användning av E10-bensin, vilket kan påverka fordonets/enhetens bränslesystem och/eller motor. Dieseldrivna fordon och produkter kan inte använda E10.

Var hittar jag serienumret på min produkt och hur ser det ut?

Serienummer är vanligtvis i form av en 4-ställig bokstavskod följt av en 7-siffrig nummerkod (t.ex. ABCD 1234467).

För ytterligare information om E10-bensin, se förklaringen av E10 bensin på – https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Miljo/Klimat/E10/