Honda lanserar två nya åkgräsklippare

den 21 augusti 2012

De två nya modellerna HF2622 HM och HF2417 HM är konstruerade för tuffa tag – mer robusta och med ytterligare unik Honda-teknologi.

Åkgräsklipparna har blivit än mer “traktorlika” för att passa de mest krävande användarna. De har fått ny motor, förbättrad uppsamlingsförmåga och mulching samt styvarekonstruktion av huv och strålkastare. Finns till försäljning våren 2013.

Ny motor för tuffare tag (nyhet)

Modellen HF2622 har fått en ny, starkare V-twin-motor som är nyckeln till en kraftigare maskin. Den är byggd för tuffa tag och har högre effekt, bättre bränsleekonomi och är tystare i jämförelse med sin föregångare.

Förbättrad uppsamlingsförmåga (nyhet)

Med OptiFlow-systemet har uppsamlingsförmåga nu blivit ännu bättre. OptiFlow förenar kraftfullt insug med kontrollerad turbulens vilket ger mindre effektförluster, buller och igensättning. Luftintaget har blivit större med hjälp av hål i klippkåpans överdel. Luftaccelerationen är också förbättrad. Luften sugs genom hålen i klippkåpan och blåser gräset effektivare in i utkastet. Det stora utkastet minimerar risken för igensättning och Hondas patenterade uppsamlingspåse innebär större luftfl öde och möjlighet att fylla åkgräsklipparens påse helt.

Vidareutvecklat mulchingsystem

Ytterligare en viktig vidareutveckling ligger i Hondas Versamow mulchingsystem, unikt bland liknande åkgräsklippare på marknaden. Versamow innebär snabb, enkel och effektiv växling mellan mulching och uppsamling via spaken som är ergonomiskt placerad vid sidan av stolen.

Färre oklippta ytor

Åkgräsklipparna HF2622 och HF2417 har synkroniserade dubbelknivar, vilket ger symmetrisk klippning och överlägset resultat. Båda knivarna är synkroniserade så att de alltid har en vinkel på 90 grader. Detta innebär inga oklippta ytor vid sväng, bättre uppsamlingsegenskaper, mindre igensättning. Kraftigare kullager ger längre livslängd och en´slitstarkare klippkåpa.

Styvare konstruktion

De två modellerna har även fått en mycket hållbar motorhuv och ett slitstarkt fotsteg samt en ny, styvare konstruktion av huv och strålkastare. Framaxel i gjutjärn förlänger livslängden och främre stötfångare i stål skyddar mot t ex grenar och buskar.

Användbarhet och komfort

Användbarhet och komfort är andra nyckelegenskaper speciellt bland krävande användare som tillbringar mycket tid bakom ratten på en åkgräsklippare. Istället för en dubbelpedal har åkgräsklipparna en pedal för att köra framåt och en för back vilket gör körningen mer lik bilkörning. Rattaxelns placering ger föraren en mer ergonomisk körställning och mer knäutrymme.

Uppsamlarpåsen har blivit lättare att sätta fast med hjälp av guidande pilar. Bensintankens rymd har ökat från 5,4 till 8,4 liter.

Hondas intelligenta övervakningssystem ger information kring maskinens status via en elektronisk instrumentbräda ger föraren viktig säkerhets- och underhållsinformation.

Pris ej fastställt än.