Vi tillverkar maskiner för livet

Tillverkad med själ och hjärta för att sprida glädje – det är Hondas signum.

Leva sin dröm

Genom att koppla en hjälpmotor till en cykel år 1947 – vilket möjliggjorde längre resor – kunde vår grundare Soichiro Honda ge sig ut på vägarna för att uppfylla sin dröm: att tillverka saker avsedda att underlätta människornas dagliga liv.

Och det gäller än idag. Varenda en av Hondas ingenjörer arbetar, äter och sover för att tillverka bättre produkter, visst, men även för att tillverka produkter som gör livet bättre.

Processen stannar aldrig, och kommer aldrig att göra det. Det sker för din skull – och för vår. Det är det vi gör, och de vi är.

"Jag vill hjälpa människor att få lyckligare liv genom teknik."

Soichiro Honda

Hur det skulle kunna vara

Vi undrar ständigt hur det skulle kunna vara. Så vi tar en idé och förverkligar den. Från den allra första Honda Power Equipment-produkten, som tillverkades 1953, till Miimo, vår robotklippare, har en innovation lett till en annan.

Versamow-systemet för selektiv mulchning i våra åkklippare kan finhacka gräsklippet och sprida ut det jämnt, vilket göder gräsmattans rotsystem och ger fint, friskt gräs – och Miimo gör exakt samma sak.

Mikromotorerna av fyrtaktsmodell i våra bärbara produkter genererar stor kraft i liten skala och går mjukt och tyst, precis som förväntat. Det gäller även övriga motorer i Hondas sortiment för gräsmatta och trädgård, oavsett utrustningens storlek eller vilken uppgift den utför. Vi tyglar den eleganta effektiviteten i rörelse – våra maskiner styrs av dig och lyder din befallning.

Använda smart kraft

Som världens största motortillverkare har vi ansvar för vår jord. Vi tillverkar fyrtaktsmotorer med låg utsläppsnivå som drar små bränslemängder med ren förbränning, tack vare smart förbränningsteknik och konstruktion. Och fabrikerna där de tillverkas är byggda för minimal påverkan på miljön.

Håller i längden

Det finns en anledning till att du fortfarande ser så många av våra äldre produkter användas i trädgårdar världen över – de är tillverkade för att hålla. Men vi skulle inte vara Honda om vi inte gjorde det där lilla extra, så vår utrustning för gräsmatta och trädgård täcks av en av de mest omfattande och uttömmande garantier som finns, i de flesta fall upp till fem år (privat bruk).