Omvandla trädgården på bara 15 minuter

Välkommen till Hondas trädgårdsklubb.

Oavsett om du är nybörjare och undrar hur du kan utnyttja din trädgård på bästa sätt, eller om du är ett erfaret proffs som letar efter de bästa trädgårdsredskapen som hjälper dig att förverkliga din trädgårdsvision, hittar du svaret här.

Få saker ger mer nöje än en välskött trädgård, men det kan vara en utmaning att finna tid för större projekt. Vi har sammanställt en lista över snabba jobb som kan slutföras på bara femton minuter vardera, så att även nybörjare kan omvandla sin trädgård enkelt utan att känna sig överväldigade.

Många av dessa jobb kan förenklas ytterligare med hjälp av en pålitlig Honda Versatool. Med sina åtta redskap med snabbfästen är Versatool det perfekta redskapet för en rad trädgårdsjobb, däribland beskära träd och ansa och klippa häckar, vilket gör det till en perfekt och kostnadseffektiv lösning för trädgårdsarbete. 

PLANTERA OM DINA UTOMHUSVÄXTER

Om dina krukväxter börjar sloka och ser ledsna ut är det troligen så att de har växt ur den nuvarande krukan och behöver extra utrymme för att växa, men det kan också vara så att krukan är skadad eller att jorden har torkat ut och försämrats. Dessa fem enkla omplanteringssteg kommer att få dina plantor att blomstra igen på nolltid.

Steg 1: Välj en lämplig ny kruka som är något vidare och djupare än den nuvarande, och se till att den har dräneringshål.

Steg 2: Lägg något poröst material, t.ex. pappersfilter, i botten av krukan så att överflödigt vatten kan rinna ut utan att jorden rinner ut genom hålen.

Steg 3: Lägg planteringsblandning i botten av krukan. Detta kan vara kompost eller jord, med extra näringsämnen för att stimulera plantans tillväxt.

Steg 4: Lossa växten från den nuvarande krukan genom att tippa den upp och ned medan du håller växten på plats, och skaka eller vrid den försiktigt tills den lossnar. Om jorden är torr och lös kan du hälla på lite vatten och låta den stå några minuter innan du försöker ta loss den, det hjälper till att hålla ihop jorden och roten när den kommer ut ur krukan. Om växten fortfarande sitter åt kan det hjälpa att föra en tunn kniv längs krukans innerkant. När växten har tagits bort ansar du bort alla gamla rötter som sticker ut ur rotkulan med en kniv eller sax.

Steg 5: Sätt försiktigt ned växten i den nya krukan, lägg till extra planteringsblandning för att fylla upp runt sidorna och pressa sedan ned den och vattna för att ge växten fukt och näring. Häll först på bara lite vatten för att fukta blandningen och vattna normalt en kort stund senare. Fortsätt att ge näring och vattna regelbundet, tillsätt extra jord om det behövs när växten bor in sig i den nya krukan.

VÄXTER MED DÖDA BLOMMOR

Blommor ger trädgården fantastiska färger, och genom att plocka bort döda eller bleknade blommor från växten hålls den fräsch och får lättare nya blommor.

Så här plockar du bort döda blommor utan att skada växten: Tekniken för att ta bort döda blommor beror på typen av växt, men i de flesta fall får man bort hela blomman om man nyper ihop den mellan pekfinger och tumme och drar försiktigt. Ta det försiktigt med växter som har köttiga eller trådiga stjälkar eftersom hela växten kan följa med när man drar av blommor. I det här fallet knipsar du av stjälken under huvudet eller använder en sekatör eller sax.

RENSA BORT SKRÄP FRÅN GRÄSMATTOR OCH GÅNGAR

Blad, kvistar, smuts och skräp samlas snabbt och ser ovårdat ut, men den korta tid det tar att röja detta med rätt trädgårdsredskap förbättrar snabbt trädgårdens utseende.

• En kvast med styv borst luckrar lätt upp kompakt smuts och tar bort ogräs med korta rötter från uteplatser och gångar, men för att rensa bort löst skräp från gräsmattor och rabatter är en lövblås från Honda snabbare och mer effektiv än att kratta eller sopa. Vår batteridrivna lövblås HHB 36 AXB gör sådana jobb lätta, eller så kan du välja att använda blåsarmunstycket på Honda Versatool om du letar efter ett mer multifunktionellt trädgårdsredskap.

• Alla Hondas lövblåsar avger en reglerbar luftström för förflyttning av lätta material till hanterliga högar för enklare uppsamling. Lövblåsar är särskilt effektiva för att röja löv från gräsmattor så att gräset inte begravs under ett lövtäcke över vintern.

Honda batteridriven lövblås
Honda Versatool

SNYGGA TILL GRÄSMATTAN

Få aktiviteter förbättrar trädgårdens utseende lika mycket som att snygga till gräsmattan, och rätt gräsklippare klipper snabbt stora ytor.

Trimma gräsmattans kanter: Om du letar efter den bästa metoden för trimning runt rabatter så har Honda flera eldrivna lösningar. Om en fåra utgör gränsen till gräsmattan kan en specialdesignad eldriven kantskärare, såsom Versatool, ge ett prydligt resultat på mycket kort tid.

Honda mikrojordfräsar

SNABBRENSNING AV OGRÄS

Ogräsrensning ger snyggare rabatter och maximerar tillväxtutrymmet för växterna. Att riva ogräs manuellt är jobbigt och tidskrävande, men Honda har lösningar för trädgårdar i nästan alla storlekar i sitt omfattande utbud av jordfräsar. Med regelbunden användning tar en grund körning bort ogräs och annan oönskad vegetation snabbt, och till och med den minsta FG110-modellen eller Versatool med kultivatortillsatsen kan snygga till förvånansvärt stora ytor på mindre än femton minuter.

KLIPPA HÄCKAR

Häckklippning är vanligtvis en säsongssyssla, och en allmän tumregel är att lövfällande häckar bör ansas på vintern, vintergröna häckar bör beskäras på våren och blommande häckar bör beskäras efter avslutad blomning. Men nästan alla häckar mår bra av femton minuters lätt ansning då och då för att hålla den prydlig och att den växer okontrollerat och ger för mycket skugga.

Honda erbjuder de bästa eldrivna häcksaxarna som har mycket högre arbetstakt än manuella häcksaxar och kan nå imponerande resultat på mycket kort tid. Bland alternativen ingår modellerna HHH25D75 med dubbla knivar och HHH25S75 med en kniv, och båda har 72cm svärd. Dubbla knivar skär i båda riktningarna, och en kniv skär endast från höger till vänster men har ett skydd baktill som sveper bort avskurna kvistar från häcken efter varje tag.

För den som föredrar bekvämligheten och den tysta driften med batteridrivna redskap erbjuder Hondas batteridrivna häcksax teknik med nollutsläpp utan att göra avkall på klippningsprestandan.

Honda häcksax

VAR SÄKER!

Kom ihåg att när du använder trädgårdsredskap för att göra något jobb ska du alltid läsa instruktionsboken för instruktioner angående säker användning och använda rekommenderad säkerhetsutrustning såsom skyddsglasögon, handskar och öronskydd när det uppmanas.