Fördelarna med sladdlöst trädgårdsarbete

Välkommen till Hondas trädgårdsklubb. 

Många trädgårdsmästare vänder sig nu till komforten hos sladdlös energi och avnjuter friheten att navigera i sitt utomhusutrymme utan sladdar som begränsar dem.

När det gäller underhåll eller till och med uppfräschning av trädgården behöver du så mycket flexibilitet som möjligt. Om du undersöker funktionerna och fördelarna med batteridrivna verktyg lite närmare är det inte svårt att se varför de är så populära.

Kan du få den kraft du behöver från sladdlöst?

Tidigare medförde ofta sladdlösa redskap en kompromiss. En gång i tiden var det en vanlig uppfattning bland trädgårdsmästare att uppladdningsbara batterier helt enkelt inte kunde erbjuda den körtid eller den mängd kraft som behövdes för att klara av de tyngre uppgifterna.

Med dagens litiumjonbatterier är detta en helt annan historia, och sladdlösa redskap förtjänar verkligen en ny chans. Dessa kraftfulla nya litiumjonbatterier finns med allt högre spänning och en imponerande lång batteritid. De har den hållbarhet och prestanda som tar dig från början till slutet av ett jobb – utan att behöva pausa. Och med supersnabba laddningstider är du redo att köra igen när du har intagit lite välförtjänta förfriskningar.

Fördelarna med sladdlöst trädgårdsarbete

Fördelarna med sladdlösa redskap

Kör och ladda upp

I slutändan finns en begränsning av körtiden för sladdlösa trädgårdsredskap, och någon gång måste du givetvis pausa för att ladda upp dem. Om du arbetar allt längre timmar – eller trädgårdsarbetar över ett särskilt stort område – kommer bensinalternativ alltid att ses som lämpligare för den här typen av arbete.

Sladdlöst är dock fortfarande ett mycket bra alternativ för proffs, och ett utmärkt val för de flesta husägare. De ger mycket större flexibilitet och rörlighet, och många har en rimlig laddningstid.

Låt oss titta på Hondas utbud av sladdlösa batterier som ett exempel, med tre batterier att välja mellan – 4Ah-batteriet laddas fullt på 35 minuter, 6Ah-varianten laddas fullt på 55 minuter och 9Ah på 77 minuter.

När det gäller skötsel av gräsmattor kan professionella och hemträdgårdsmästare också välja en robotgräsklippare som inte bara är sladdlös utan också självgående. Om du vill veta lite mer om hur detta skulle förenkla saker och ting för dig samt öka din effektivitet, kan du läsa vår artikel om robotgräsklippare här.

Mindre ljud från sladdlösa redskap

Som entusiastiskt trädgårdsmästare godkänner du att din lugna miljö plötsligt kan störas av ljudet från nödvändigt underhåll. Sladdlösa redskap är emellertid verkligen märkbart tystare än sina bensinmotsvarigheter. Enligt Världshälsoorganisationen WHO är buller den näst största miljöorsaken till hälsoproblem, strax efter effekterna av luftkvaliteten*. När du betänker hur ofta du behöver klippa gräset och sköta trädgården löper du rimligen mindre risk för skador på din hörsel om du väljer en sladdlös klippare. Dina grannar kommer sannolikt också att uppskatta en lägre ljudnivå, särskilt om du är den typ av trädgårdsmästare som gärna fastnar i sin ordentligt tilltagna att-göra-lista så snart solen gått upp.

Grönare trädgårdsarbete

När det gäller miljövänligt trädgårdsarbete är en batteridriven motor ett mer miljömedvetet val. Du slipper förbruka bensin och riskera att spilla bränsle när du fyller på tanken – förbluffande nog slösas miljontals liter bensin bort på det här sättet varje år.

Hondas batteridrivna motor är tillverkad i en design av aluminium utan fläkt som sätter nya standarder för tystgående, hållbart trädgårdsarbete. Batteridriven trädgårdsutrustning minskar ditt koldioxidavtryck genom att helt eliminera behovet av fossila bränslen. De laddas via elnätet, så om du skulle ta steget över till förnybar energi i ditt hem skulle de bli helt utsläppsfria.

Effektiv och prisvärd

En härlig fördel med sladdlöst trädgårdsarbete är att när du väl är färdig, så är dina batteridrivna redskap mycket prisvärda att underhålla. Bränslebehovet försvinner, behovet av olja minskar och batterierna är uppladdningsbara. Detta sparar pengar, men det sparar dig också tid och energi när det gäller att köpa och generera bränsle. Med batteridrivet får du allt du behöver rakt framför dig.

För att förenkla byte mellan olika uppgifter använder Honda ett universellt batterisystem som är utbytbart och som kan användas i alla batteriprodukter från Honda, så du inte behöver köpa ett nytt batteri till varje enskild produkt du äger, och du kan enkelt flytta batterisystemet till det redskap du vill använda.

Större enkelhet och flexibilitet

Med sladdar ute ur ekvationen blir det mycket lättare att navigera i svårtillgängliga områden i trädgården. För att inte tala om att man inte längre behöver oroa sig för olyckor med farliga sladdar. Faktum är att dessa lättare, mer flexibla redskap kanske är svaret på många av våra dagliga trädgårdsstrider.

Oavsett om du överväger att uppgradera till en gammal klippare eller funderar över hur du kan trädgårdsarbeta mer ekonomiskt, är sladdlösa och batteridrivna trädgårdsredskap definitivt värda att överväga.

Om vi har lyckats maximera ditt intresse och vill utforska de andra fördelarna med sladdlöst i hela Hondas utbud av gräsklippare, röjsågar, häcksaxar och lövblåsare, hittar du mer information här.

* Källa: https://ec.europa.eu/environment/noise/health_effects_en.htm#