Varför välja en robotgräsklippare?

Välkommen till Hondas trädgårdsklubb.

Varje trädgård är unik. Vissa husägare har stora ytor mark att underhålla, andra fintrimmar kontinuerligt sin perfekta lilla grönyta. Oavsett vilket utrymme du har finns det tekniska innovationer som kan göra dina dagliga uppgifter mycket mindre ansträngande.

Till och med den mest entusiastiske husägaren måste medge att det krävs lite extra engagemang för att ta hand om en gräsmatta. Den kräver gödning, ogräsbekämpning, kanttrimning samt - kanske det mest tidskrävande arbetet av alla - klippningen. Många av oss accepterar helt enkelt denna uppgift som en vanlig punkt på våra att göra-listor, men nu gör en ny generation robotgräsklippare det möjligt för oss att se på vårt sätt att sköta såväl vår trädgård som vår tid på ett helt nytt sätt.

Enkelt uttryckt klipper en robotgräsklippare gräset - så att du slipper göra det. De är fullpackade med innovativ och intelligent teknologi som eliminerar arbetet med att bibehålla en frisk, perfekt välskött gräsmatta året runt, och de kan till och med programmeras att arbeta på natten om du gillar tanken på att vakna upp till utsikten av nyklippt gräs.

Skapa mer tid för att njuta av din trädgård.

Som trädgårdsmästare är ditt yttersta mål att få fram det allra bästa ur ditt utrymme, och en självgående gräsklippare kan ge dig mer tid för de uppgifter som du anser vara viktigast. Oavsett om det handlar om att skapa en ny rabatt i trädgården eller trimma häckarna kan trädgårdsmästare spara tid genom att överlåta ansvaret för gräsmattan till en robotgräsklippare. Om du vill ta det ännu lugnare får du på samma sätt gott om tid att tända grillen och luta dig tillbaka för att njuta av den plats du har skapat.

Skapa förutsättningar för en perfekt klippning.

De flesta robotgräsklippare är helt självgående. När de väl har ställts in behöver du inte lyfta ett endaste litet finger. För att komma igång måste du placera ut en begränsningskabel för att markera gränser, gränsområden och eventuella stora hinder såsom trädstammar. Oroa dig inte om din gräsmatta har en ovanlig storlek eller form - detta är inget problem för en smart robotgräsklippare. När begränsningskabeln väl är på plats kommer gräsklipparen att kunna upptäcka eventuella hinder och navigera runt dem. Gräsklipparen kommer också att använda denna gränskabel för att orientera sig och lokalisera laddningspunkten, dit den automatiskt återgår för en kort uppladdning efter varje klippning.

Varför välja en robotgräsklippare?

Vissa robotgräsklippare klipper slumpmässigt och manövrerar sig runt gräsmattan tills gräset är perfekt klippt. Andra kan emellertid programmeras att klippa på ett mer logiskt sätt, om du föredrar ett mer enhetligt utseende.

Det finns ofta möjlighet att ställa in en förinställd klipphöjd, och beroende på gräsklipparens fabrikat och modell kan du till och med fjärrstyra enheten via en app i mobilen.

Perfekt gräsmatteunderhåll - utan hårt arbete.

Här följer några funktioner som du kan hålla utkik efter för att säkerställa att du hittar den bästa robotgräsklipparen för just dig som trädgårdsmästare, och naturligtvis även för att passa just din trädgård.

Alla former och storlekar

Gräsmattans storlek kommer säkerligen att vara en faktor i valet av gräsklippare. Du kan vara säker på att en robotgräsklippare tillgodoser alla storlekar av gräsmattor och mark - från en liten bit grönområde mitt i innerstan till flera tunnland stora, vackra parkområden.

En smart robotgräsklippare kan beräkna trädgårdens storlek, lära sig dess utformning och ge dig en gräsmatta som dina grannar avundas dig året runt.

Vädertålig

Många robotgräsklippare är väderbeständiga och utformade för att klara våta väderförhållanden. Vissa har möjlighet att få tillgång till väderdata i realtid och använda denna för att beräkna hur snabbt gräset kommer att växa och hur mycket gräsmattan måste klippas. Vid extremt regn väljer din klippare att stanna kvar vid basen i syfte att undvika skador.

Automatiskt laddningssystem

Visst är det frustrerande när du tänker använda något och upptäcker att batteriet är slut? Robotgräsklippare eliminerar helt detta problem. Närhelst de har ont om effekt beger de sig direkt till sin dockningsstation - utan att du behöver göra något. När de sedan är fulladdade återgår de omedelbart till arbetet.

Röstaktivering

Den absoluta framkanten av robotgräsklipparinnovationer är förmågan att styra din klippare via röstkommandon. Vissa modeller ansluter till din smarta högtalare så att du kan starta, stoppa eller pausa klippaktiviteten genom att tala direkt med din Amazon Alexa-enhet. Detta betyder att din gräsklippare kan integreras ännu smidigare med ditt hem.

Inget klippavfall

Intelligenta gräsklippare behöver aldrig tömmas. Istället för att samla upp det klippta gräset i takt med att de klipper, klipper robotgräsklipparna gräset till en ytterst fin kompost och sprider det runt gräsmattan. Detta är inte bara en bra tidsbesparing, det uppmuntrar också friskt gräs att växa och kapar allt ogräs som kan vara på väg att växa fram.

Låga utsläppsnivåer

Våra självgående klippare är också ett miljövänligt alternativ. Batteriet laddas upp via elnätet medan gräsklipparen är dockad, vilket är mycket effektivare. Om du skulle använda en förnybar energikälla i ditt hem blir klippningen faktiskt helt utsläppsfri.

Robotgräsklippare – multisystem

En robotgräsklippare med flera system är ett imponerande team robotgräsklippare som arbetar smidigt tillsammans för att beta av massor av gräs på en gång. Gräsklipparna är utformade för ytor som överskrider 4 000 m², och det finns därför ingen begränsning gällande hur många klippare som kan arbeta tillsammans samtidigt. Dessa innovativa maskiner kan till och med fjärrstyras med hjälp av en smartphoneapp. Plötsligt blir underhåll av parkutrymmen, rymliga trädgårdar och idrottsplatser lika lätt som att klippa hemmagräsmattan.

Honda Miimo

Hondas familj av Miimo-robotgräsklippare täcker en mängd olika funktioner. Här följer en sammanfattning av de tio revolutionerande fördelar du kan förvänta dig av det här sortimentet:

1. Beroende på modell varierar klippområdet från 400 m² och ända upp till 4 000 m².

2. Docknings- och laddningsstationen kan placeras var som helst på gräsmattan – till och med under en buske.

3. Slutpillat med reglage: klipphöjden kan justeras mellan 20 och 60 mm medelst en enkel knapptryckning.

4. Det finns en app för det. På Miimo HRM 40 Live, HRM 70 Live och HRM 3000 låter en Mii-Monitor-smartphoneapp användarna ändra inställningarna för sin gräsklippare, inklusive klipphöjden.

5. Komposttäckning – det avklippta gräset blir kompost som återförs till gräsmattan och ger värdefull kvävenäring.

6. Gräsklipparen är vattentät, så oavsett om det regnar eller solen skiner är din trogna trädgårdsassistent redo att köra.

7. Den klipper gräset medan du - och dina grannar - sover. Tack vare de minimala ljudnivåerna är du inte ens medveten om att den arbetar.

8. Den behöver inget dagsljus för att se – Miimo använder stötsensorer och begränsningskabel för att orientera sig i trädgården.

9. Den skyggar inte för hala sluttningar – robotgräsklipparen Miimo klarar sluttningar på upp till 47 % eller 25°.

10. Miimo stannar när den känner av ett hinder, och styr sedan runt det. Om enheten lyfts upp slutar den automatiskt att köra och går in i ett säkert läge som kräver en unik stiftkod för att starta om den, vilket förhindrar manipulering.

Robotgräsklippare är en trädgårdsinnovation som är säker, kräver lite underhåll och har låga utsläppsnivåer, och som helt kan förändra ditt sätt att ta hand om dina utomhusytor. Du kan ta reda på mer om Hondas utbud av Miimo-robotgräsklippare, inklusive hur du köper din egen, här.