Uppgradera dina trädgårdsredskap

Välkommen till Hondas trädgårdsklubb.

Oavsett om du ser trädgårdsarbete som en nödvändighet eller en passion – gamla, långsamma och temperamentsfulla redskap kan göra en enorm skillnad för den grad av nöje det ger. Om du överväger att uppgradera din trädgårdsutrustning har vi tips och råd som kan hjälpa dig att välja rätt redskap för den aktuella uppgiften. 

Det finns verkligen inget universalredskap när det gäller att få ut maximalt ur trädgården. Varje enskild plats är unik, och – i fråga om underhåll – är det rimligt att säga att varje trädgård medför sin egen individuella att göra-lista. Trädgårdsmästare är också unika - vissa klarar sig utmärkt med den mest grundläggande utrustning, andra vill ha den spets som den senaste tekniken kan ge dem. Men med så många fabrikat, modeller och specifikationsalternativ ute på marknaden, låt oss nu ta en titt på några faktorer som kan hjälpa dig att fatta detta viktiga beslut.

Välja rätt redskap för jobbet

Trädgårdsmaskiner har kommit långt genom åren. Idag fungerar de smidigt, drivs ekonomiskt, och vissa arbetar till och med självständigt. Honda Versatool levereras till och med med utbytbara huvuden som du kan byta ut för att passa den uppgift du utför.

Du kommer att upptäcka att dina mest älskade trädgårdsredskap både är bekväma att använda och praktiska i dina vanliga trädgårdsarbeten. Vi är övertygade om att ett redskap bör passa dig som trädgårdsmästare och hur du använder din kropp, lika mycket som de ska passa just den aktuella uppgiften. Till att börja med ska handtaget vara tillräckligt långt för att du ska kunna arbeta med ryggen rak, detta i syfte att undvika påfrestningar som orsakas av böjning.

Uppgradera dina trädgårdsredskap

När du arbetar med tyngre redskap är det viktigt att se till att redskapets storlek och vikt är välbalanserade. Du ska kunna manövrera i alla riktningar utan att behöva sträcka din kropp. Vissa redskap levereras med en säkerhetssele i syfte att minska den påverkan som redskapet har på din kropp. Hondas sladdlösa, batteridrivna lövblåsare har till exempel ett bältesmonterat batteri som fördelar vikten jämnt och gör verktyget ännu lättare att använda.

Oavsett om det handlar om en ny tomt eller ett trädgårdsmål med en helt ny uppsättning krav, eller om du tycker det är dags att göra din utrustning säkrare eller vänligare mot miljön, finns det ett perfekt utformat redskap för just dig. Om du är redo att göra ett nytt inköp finns det två huvudområden att tänka på. Först: uppgiften du vill utföra och dess svårighetsgrad. För det andra:, trädgårdens storlek och markens eller vildvuxenhetens densitet. Med dessa punkter i åtanke kommer du att ha en god uppfattning om hur viktigt det är att investera i redskap av god kvalitet.

Se till att dina trädgårdsredskap är byggda för att hålla

Hur ett redskap tillverkas kommer att ha stor inverkan på dess livslängd. Vi rekommenderar att du bedriver omfattande efterforskningar - du kommer då att finna massor av användbar information om Hondas utbud av trädgårdsmaskiner här.

Om möjligt, ta en titt på nya redskap personligen innan du köper. Observera utrustningens kvalitet, och fundera över hur den klarar tung användning vid tuffa förhållanden. På lång sikt är högkvalitativa verktyg faktiskt billigare och mindre benägna att orsaka skador på dig och de växter du arbetar med.

Uppgradera dina trädgårdsredskap

Du kan kontrollera verktygens kvalitet genom att studera de material de är tillverkade av. Bärbara verktyg av god kvalitet är tillverkade i vanlig metall och av ett enda stycke rostfritt stål för hållbarhet och styrka. Med elektriska verktyg är det en bra tumregel att hålla sig till märken som är kända för sin livslängd och höga kvalitet, detta så att du kan lita på att de inte går sönder när du behöver dem. Med verktyg med utmärkt kvalitet och hållbarhet följer också långa garantier som ger dig extra trygghet.

Om du vill ha fler personliga råd har många välrenommerade trädgårdsaffärer och återförsäljare en stor mängd användbar kunskap att ge, och svarar gärna på eventuella frågor. Bra trädgårdsredskap är en investering som kan spara mycket pengar och frustration om du gör rätt första gången.

Reparera och byta ut dina trädgårdsredskap

Erfarna husägare känner till fördelarna med regelbundet redskapsunderhåll. Välvårdade trädgårdsredskap håller. Det kommer emellertid en tid då även din slitstarkaste utrustning inte längre kan repareras på ett tillfredsställande sätt, och när säkerheten blir en faktor är det dags att leta efter ersättare.

Här följer några tips och varningar när det gäller underhåll av trädgårdsmaskiner:

Skärblad och vassa verktyg

Det är viktigt att hålla skärbladen rena och vassa. Matta skärblad är inte bara svåra att arbeta med - vid beskärning kan de dessutom riva grenar och göra dem mer mottagliga för sjukdomar. Köp en slipsten eller fil för att slipa dina skärblad hemma, eller sträva efter att få dem professionellt slipade några gånger om året.

Elektrisk utrustning

Din elektriska utrustning ska förvaras på ett säkert, torrt ställe. Om du upptäcker så mycket som en liten mängd slitage på sladdar eller kontakter ska du se till att få föremålet professionellt reparerat så snart som möjligt i syfte att undvika potentiellt farliga situationer.

Handskar och säkerhetsremmar

Även om handskar och säkerhetsremmar kan tyckas vara en liten och billig del av din uppsättning trädgårdsmaskiner, erbjuder båda ett stort skydd. I synnerhet säkerhetsremmar kan förhindra risken för allvarliga belastningsskador vid användning av tung utrustning. Så snart du upptäcker hål eller någon som helst form av slitage, ska dessa föremål snabbt bytas ut.

Bärbara verktyg

Kontrollera regelbundet handtagen på din utrustning i syfte att notera eventuella grader, flisor eller lösa grepp som kan orsaka skada när ett redskap används.

Rost

Trädgårdsredskapen ska hållas rena och torra i ett välventilerat skjul eller garage för att förhindra rostbildning. Du kan också behandla verktyg med specialoljor som exempelvis mineral- eller linolja som hjälper till att hålla dem rostfria. Om det är säkert att göra så kan du försöka ta bort rost på mindre bärbara verktyg genom att blötlägga föremålet över natt i ättika och vatten innan du skrubbar bort rosten med stålull.

Bli grönare

Om du vill bli mer miljövänlig finns det många alternativ som helt undviker fossila bränslen, och andra som använder mindre elektricitet eller olja än vissa andra. Sladdlösa produkter använder uppladdningsbara batterier som laddas via elnätet, så om du skulle använda en förnybar energikälla i ditt hem skulle de vara helt utsläppsfria. Du kan ta reda på mer om Hondas sladdlösa serie här.

Uppgradera dina trädgårdsredskap

Nytt hem, ny trädgård

Varje trädgård har olika krav. Om du nyligen har flyttat in i en ny fastighet kan du upptäcka att du nu behöver en helt annan uppsättning verktyg än du hade tidigare. Innan du börjar ta dig an din nya spännande trädgårdsutmaning, se till att utforska de tillgängliga alternativen - vi kan försäkra dig om att det finns gott om verktyg för att underlätta arbetet.

Uppskalning

Om du har flyttat till en större egendom med mer mark att ta hand om kanske du överväger att uppgradera din gräsklippare. En åkgräsklippare kan vara en utmärkt investering och ge dig mer tid och energi att underhålla eller bara njuta av din nya plats.

Nedskalning

Nedskalning kan också vara en perfekt anledning att uppgradera. Du kanske till och med bör överväga en robotgräsklippare som helt kan befria dig från gräsklippandet. Robotgräsklippare är verkligen självständiga - de kan navigera läng trädgårdens gränser och till och med ladda upp sig själva utan att du behöver lyfta ett finger. Se fler funktioner och fördelar med Honda Miimo-serien med robotgräsklippare här.

Med lite extra efterforskning och noga övervägande är du säker på att hitta det perfekta redskapet för att underlätta alla eventuellt besvärliga uppgifter och göra trädgårdsarbetet ännu mer produktivt och roligt. Du kan ta reda på mer om Hondas utbud av trädgårdsmaskiner, inklusive hur du köper här.