Effektivt luftfilter i kupén minskar smittspridning

den 27 maj 2021

Effektivt luftfilter i kupén minskar smittspridning

Hondas förstklassiga luftfilter bidrar effektivt mot smittspridningen av aktiva virus. Även infektionsrisken minskas av filtret, som minskar koncentrationen av aktiva aerosoler betydligt tack vare flera lager som ger maximalt skydd.

Honda erbjuder nu ett förstklassigt högeffektivt kupéluftfilter som fångar upp en rad skadliga bakterier, allergener och till och med virus kopplade till betydande hälsorisker. Filtret ger ett aktivt skydd genom att minska koncentrationen av virala aerosoler betydligt. Detta sker genom en unik utformning med flera lager som effektivt filtrerar, fångar upp och bekämpar skadliga gaser i miljön liksom icke-organiska och biologiska partiklar samt aerosoler.

Filtret har fyra lager. De första två mikrolagren fångar extremt små aerosoler såsom damm och pollen. Det tredje lagret är tillverkat av aktivt kol och absorberar skadliga föroreningar såsom partiklar och sura gaser. Det fjärde lagret är behandlat med det aktiva ämnet i fruktextrakt som effektivt inaktiverar uppfångade virala aerosoler och förhindrar att de släpps tillbaka ut i kupéluften.

Hondas kupéfilter kan fånga upp mer än 90 procent av alla virala aerosoler. Dessutom inaktiverar ett andra steg nästan 100 procent av den insamlade virusbelastningen via ett biofunktionellt lager som impregnerats med det aktiva ämnet i fruktextrakt.

Luftfiltret har utvecklats i samarbete med filtreringsföretaget Freudenberg och erbjuds som en originalreservdel till din Honda. Filtret är ett alternativ till Hondas vanliga pollenfilter.