Close

FAQ S-Ö

SERVICE OCH UNDERHÅLL

 • Var kan jag beställa en verkstadsmanual till min bil?

  Information från verkstadsmanualer kan köpas via "MaRIS": MARIS PAY & GO

 • Hur ofta behöver jag byta olja i bilen?

  Det finns många faktorer som påverkar hur ofta oljan behöver bytas (klimat, körtid, stads- eller landsvägskörning osv.). Om bilen är utrustad med servicepåminnare visas automatiskt en påminnelse på mulitdisplayen när oljan behöver bytas. För alla andra bilar finns specifik information i avsnittet om planerad service i serviceboken.

 • Vilken olja rekommenderas av Honda till min bil?

  Se specifikationerna i instruktionsboken eller fråga din lokala Hondaåterförsäljare om råd.

 • Kan ni skicka en ny servicebok till min bil?
 • Kan ni fylla i min nya servicebok med all service som tidigare har utförts?

  Bruksanvisningar, servicebok och instruktionsbok kan bara beställas hos din Hondaåterförsäljare.

  Om du tappar bort serviceboken kan dokumentationen bara fyllas i av den återförsäljare som tidigare utförde arbetet.

 • När behöver jag byta kamrem på bilen?

  Se serviceboken för vad som gäller just din Honda.

 • Vad är syftet med kupéfiltret?

  Kupéluftfiltret fyller flera funktioner:

  - Skyddar passagerarna från damm, avgaser, pollen och andra luftföroreningar.
  - Skyddar luftkonditioneringssystemet från smuts.
  - Förbättrar den passiva körsäkerheten eftersom det förhindrar att vindrutan immar igen.

  Originalkupéfilter från Honda är anpassade och byggda för varje enskild Hondabil. Skillnaden mot andra eftermarknadsprodukter finns till största delen under ytan:

  - Nästan 100 % av partiklarna större än 3 µm fastnar i filtret.
  - Monteringen i flera lager kombinerar olika filtermaterial på ett optimalt sätt.
  - "Sandwichkonstruktionen" ger höga prestanda.
  - Den vattenavvisande konstruktionen hindrar tillväxt av mikroorganismer.
   

Regelbundna byten av kupéfiltret hos en auktoriserad Hondaåterförsäljare garanterar att filtreringen fortsätter fungera som det ska.

STRÅLKASTARE OCH BELYSNING

Att se och att synas är livsviktigt på våra vägar. Bilstrålkastaren kom till för över hundra år sedan och har sedan dess genomgått en fantastisk utveckling för att maximera ljusbilden för föraren.

Vill du veta mer om vilken ytterbelysning respektive innerbelysning som är standard på din bil kan du titta i din manual eller ladda ned en broschyr om just din modell. Broschyrer har vi samlat här: http://www.honda.se/cars/get-a-brochure.html

 • Är det normalt för strålkastarna att försvagas något när jag har stannat vid ett trafikljus, och sedan återkomma med full styrka när jag startar igen?

  Detta är normalt och beror på spänningsvariationer i det elektriska systemet som orsakas av styrsystemet. När motorn går på tomgång övervakar styrsystemet bilens användning av elektricitet och reglerar sedan uppladdningssystemet så att det laddar precis så mycket som behövs. Det minskar belastningen på motorn och förbättrar bränsleekonomin.

  När elektrisk utrustning slås på och av ändrar styrsystemet den elektriska uppladdningen efter hur mycket elektricitet som behövs. När styrsystemet svarar på den högre elektriska belastningen kan strålkastarna försvagas en kort stund. Strålkastarna eller belysningen på instrumentpanelen kan till exempel försvagas när luftkonditioneringen slås på.

Säkerhet och förarhjälpmedel

I varje Honda-modell har vi inkluderat bra teknik som gör det enklare, bekvämare och säkrare för dig att ta dig fram i trafiken. Vill du exempelvis veta mer om Honda CONNECT, vårt avancerade infotainmentsystem, kan du läsa mer här.

Vill du veta mer om de säkerhetsfunktioner som finns i just din bil, kan du ladda ned de broschyrer som finns här.
 

 • Hur vet krockkudden att min bil är med om en olycka?

  Krockkuddarna styrs av sensorer utplacerade i bilen. Om en sensor uppmäter en yttre kraft stor nog att riskera skada passagerarna löses en eller flera krockkuddar ut.

 • Varför finns det fall då krockkudden inte löser ut?

  Sensorerna är kalibrerade att endast lösas ut vid kraftiga sammanstötningar.

  Vid händelse av en mindre sammanstötning tas krafterna upp i första hand upp via bilens deformationszoner och krockkuddarna löses ej ut.

 • Hur fungerar ett aktivt nackstöd?

  Vid en kollision bakifrån trycks förarens/passagerarens kropp bakåt mot sätet. Kraften används för att flytta nackstödet framåt och uppåt för att förkorta huvudets rörelse till stödet. Det minskar kraften som drabbar nacken och hjälper till att undvika whiplashskador.

 • Hur fungerar den automatiska bältessträckaren?

  Den automatiska bältessträckaren är en del av din bils SRS-system*. I händelse av en medelsvår till kraftig frontalkollision spänns bältet automatiskt för att hålla förare och passagerare säkert på plats i stolen, ibland även när sammanstötningen inte är kraftig nog att lösa ut krockkuddarna.

 • Beroende på modell och utrustningsnivå.
 • Vilket fotgängarskydd finns inbyggt i min Honda?

  Din Honda är utrustad med systemet CMBS* (Collision Mitigation Brake System, kollisionsminimerande bromssystem). Systemet kan i stadstrafik hjälpa dig att upptäcka en fotgängare, och när systemet bedömer att det föreligger fara för kollision sänder det först ut en ljudsignal, tänder en varningslampa samt applicerar fordonets bromsar. Syftet är att mildra en kollision med fotgängare eller andra fordon *Beroende på årsmodell och modelltyp.