Trekvartsvy framifrån vänd mot Honda CR-V i stadsmiljö.
Trekvartsvy framifrån vänd mot Honda CR-V i stadsmiljö.

HEJDÅ STADSGRÄNSEN

Den responsiva prestandan kommer från en bränsleeffektiv 1,5-liters VTEC TURBO-motor med tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift – beroende på hur långt du vill ta din CR-V. Allt du behöver göra är att rikta den mot horisonten och köra.

  • TURBOLADDAD KRAFT

    193 hk

  • SMIDIG AUTOMATISK CVT-VÄXELLÅDA ELLER

    6-växlad manuell

Bläddra

Smidig och responsiv

Det mest sofistikerade chassi som någonsin skapats för CR-V.

Nya CR-V har utformats att ge körkomfort på högsta nivå, med avsevärt minskade buller- och vibrationsnivåer, samt ger även en sportig och engagerande körupplevelse varje gång. 

Antispinn och grepp

Ett lättare och mer stabilt chassi tillsammans med det splitternya upphängningssystemet och Hondas senaste fyrhjulsteknik – AWD i realtid med Intelligent Control System™ – innebär att CR-V innehar en förbättrad prestanda oavsett underlag. 

Chassistommen på Honda CR-V.
Trekvartsvy framifrån vänd mot Honda CR-V i stadsmiljö.

AWD i realtid övervakar kontinuerligt körningen och justerar för hala vägförhållanden samt mer responsiv prestanda, till exempel vid körning uppför en brant backe.

Turbokraft

Sportig prestanda, klassledande kraft och fantastisk ekonomi.

Vår responsiva och bränsleffektiva VTEC TURBO-motor – i versionerna 173 hk och 193 hk – har byggts med många lätta komponenter, vilket i kombination med innovativ lågfriktionsteknik bidrar till att förbättra bränsleförbrukningen.

Hantera kraften

Hondas aktiva väghållningsassistans har anpassats speciellt för vägytor och körstilar på vägarna i Europa.

Närbild av förare i Honda CR-V som använder Honda CONNECT.

Genom att övervaka drivöverföringen till hjulen får du en subtil och stabil styrassistans när du svänger i låga och höga hastigheter. 

Jämn respons

Vår nya, automatiska CVT-växellåda ger en direkt, sammankopplad känsla när du accelererar. Med den följer en funktion för tidig nerväxling vid inbromsning som detekterar fartminskning och tillför motorbroms vid färd utför. Omvänt kommer denna unika Hondafunktion att hålla motorns varvtal högt när du tillfälligt måste sakta in för att sedan omedelbart accelerera, till exempel i samband med omkörning. 

Trekvartsvy bakifrån vänd mot Honda CR-V på bergsväg.

Nya CR-V har byggts på ett chassi som på ett perfekt sätt balanserar en engagerande körupplevelse med överlägsen körkomfort.

Något nytt inom säkerhet

Vårt motto lyder "säkerhet för alla".

Det nya chassit ger inte bara en exceptionell prestanda, det gör det dessutom med vårt koncept "krocksäkerhet i alla riktningar. En unik karossdesign skapad genom att sammankoppla strukturella element i syfte att sprida krockenergin jämnare. 

Avleda energi

Om en frontalkrock skulle inträffa kommer motorn att förflyttas bakåt och nedåt i syfte att minimera intrång i hytten. Vi kallar det "crash stroke technology" – smarta grejer. 

Närbild av främre stötfångare på Honda CR-V med förare och passagerare.
Vy framifrån av Honda CR-V.

Säkerhetsstandard

Honda SENSING är en uppsättning avancerade funktioner som utformats för att skydda dig och dina passagerare.

Trekvartsvy bakifrån vänd mot Honda CR-V i stadsmiljö.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det föreligger risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar den här funktionen dig för faran, samt minskar hastigheten för att bidra till att minska kraften vid en eventuell krock. 

Varningssystem för körfältsavvikelse

Om bilen rör sig ut ur körfältet utan att körriktningsvisaren blinkar, kommer varningslampor att blinka och ett larm att ljuda i syfte att göra dig uppmärksam på detta. 

Avåkningskorrigering

En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen styrs av vägen och använder elektrisk servostyrning för att tillämpa subtila korrigeringar som håller bilen i sin fil. Under vissa omständigheter kan bromskraft också anbringas. 

System för körfältsassistans

Detta hjälper till att hålla dig i mitten av filen, vilket ger en mindre stressande körupplevelse genom att minska behovet av styrkorrigering och ansträngning på motorvägen. 

Vägmärkesigenkänning

Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig visuellt. Två vägmärken kan visas åt gången. 

Intelligent hastighetsbegränsare

Det befintliga systemet för justerbar fartbegränsning kombineras på ett smart sätt med systemet för vägmärkesigenkänning så att hastighetsgränsen automatiskt ställs in på den som identifieras i systemet. 

Intelligent – Adaptiv farthållare

Den här funktionen känner av om ett fordon i en angränsande fil avser att skära in framför dig och justerar då din hastighet i förväg. Den hjälper dig även att hålla avståndet mellan dig och bilen framför, så att du inte behöver ändra hastigheten manuellt. 

Adaptiv farthållare vid låg hastighet

Den här funktionen bibehåller den inställda hastigheten och avståndet till framförliggande fordon. Om det avkända fordonet stannar, saktar din CR-V ned och stannar utan att du behöver hålla foten på bromsen. Tryck bara försiktigt på gaspedalen när du vill fortsätta. (Endast modeller med CVT) 

Tillbaka till huvudsidan
Honda