JAKTEN PÅ HÖGSTA KVALITET

Vi har använt våra tjugo års erfarenhet av att utveckla hybrider till att skapa en intelligent drivlina till vår helt nya CR-V som ger en verkligt lönsam körning.

  • Intelligent Multi-Mode Drive

    i-MMD

  • BRÄNSLEFÖRBRUKNING VID BLANDAD KÖRNING

    5,5 l/100km

Bläddra

Direkt-anslutning

CR-V Hybrid väljer ett optimalt läge i syfte att alltid leverera en responsiv och effektiv körning.

Den har en 2,0-liters bensinmotor av Atkinsontyp samt två elmotorer – en elektrisk drivmotor och en elektrisk generatormotor som gör att bilen presterar i såväl bensin- som el- och hybridläge. Istället för att använda sig av vanlig transmission har CR-V konstruerats med en enda, fast utväxling som ger föraren ett skarvfritt kraftflöde och självförtroende – en hybrid du verkligen känner.

Trekvartsvy framifrån av Honda CR-V Hybrid i gatumiljö.

Den tänker själv

Den intelligenta flerlägeskörningen ger en konstant hög prestanda och effektivitet.

i-MMD-tekniken säkerställer att bilen alltid använder sin energi på det mest effektiva sättet. Detta innebär att CR-V Hybrid skarvfritt växlar mellan sina tre olika drivlägen: Eldrift, hybriddrift samt motordrift. När bilen startas i eldrift avger den en akustisk signal – så tyst är den – och vid vissa körförhållanden kan du, om du så önskar, manuellt förlänga eldriftperioden genom att trycka på knappen "EV Mode" på instrumentbrädan. Om du önskar en mer dynamiska känsla ger sportläget en mer engagerande körupplevelse.

Närbild av drivlinesystemet i Honda CR-V Hybrid.
Närbild framifrån på Honda CR-V Hybrid med Atkinson-cykel-bensinmotor.

2,0-liters bensinmotorn av Atkinsontyp samarbetar med två elmotorer – en elektrisk drivmotor och en elektrisk generatormotor – som styrs av bilens intelligenta flerlägessystem (intelligent Multi-Mode Drive, i-MMD)

Körning utan ansträng-ning

Njut av körningen medan Honda CR-V väljer det mest dynamiska och effektiva sättet att föra dig till din destination.

Detta är ett innovativt system som låter bensinmotorn arbeta inom sitt optimala kraftspann så ofta som möjligt. Tillsammans med ECON-läget blir resultatet ett extremt bränsleeffektivt fordon.

Närbild på innerkonsolen i Honda CR-V Hybrid.

Driftläget väljs via transmissionsknappen på konsolen.

Närbild på interiörvyn i Honda CR-V Hybrid i gatumiljö.

Vid vissa tillfällen använder CR-V alla tre motorer för att uppnå en optimal prestanda – en trippel turbo – samtidigt som den bibehåller det mest bränsleeffektiva driftsättet.

Säkerhets-standard

Honda SENSING är en uppsättning avancerade funktioner som utformats för att skydda dig och dina passagerare.

Sidovy vänd mot Honda CR-V Hybrid i gatumiljö.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det föreligger risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar den här funktionen dig för faran, samt minskar hastigheten för att bidra till att minska kraften vid en eventuell krock.

Varningssystem för körfältsavvikelse

Om bilen rör sig ut ur körfältet utan att du använder blinkers, kommer varningslampor att blinka och ett larm att ljuda i syfte att göra dig uppmärksam på detta.

Avåkningskorrigering

En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen styrs av vägen och använder elektrisk servostyrning för att tillämpa subtila korrigeringar som håller bilen i sin fil. Under vissa omständigheter kan bromskraft också anbringas.

System för körfältsassistans

Detta hjälper till att hålla dig i mitten av filen, vilket ger en mindre stressande körupplevelse genom att minska behovet av styrkorrigering och ansträngning på motorvägen.

Vägmärkesigenkänning

Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig visuellt. Två vägmärken kan visas åt gången.

Intelligent hastighetsbegränsare

Det befintliga systemet för justerbar fartbegränsning kombineras på ett smart sätt med systemet för vägmärkesigenkänning så att hastighetsgränsen automatiskt ställs in på den som identifieras i systemet.

Intelligent adaptiv farthållare

Den här funktionen känner av om ett fordon i en angränsande fil avser att köra in framför dig och justerar då din hastighet i förväg. Den hjälper dig även att hålla avståndet mellan dig och bilen framför, så att du inte behöver ändra hastigheten manuellt.

Tillbaka till huvudsidan
Honda