Stäng

Close

Honda Urban EV

Framtiden är här

Här är en snabbtitt på den unika interiören i vår elektriska prototyp – med fullbreddsinstrumentpanel – som kommer att presenteras på motormässan i Genève i mars. Teknik med fokus på användaren presenteras i en ren, enkel design som skapar en engagerande och avslappnad atmosfär – en upplevelse som kommer att ändra din körupplevelse för evigt. Registrera dig hos oss nu för fler uppdateringar.

Vy snett framifrån av Honda Urban EV Concept
Vy snett framifrån av Honda Urban EV Concept

Förbered dig för Hondas elektriska era

Nu är väntan snart över och det dröjer inte länge innan världspremiären för prototypen av vår spännande nya elbil. Snart kommer eran av Hondas elbilar och här kan du lära dig mer om vår framtidsvision och hur det är att få köra en av dessa bilar.

Bläddra

Helelektrisk

"Vår Urban EV Concept är förkroppsligandet av Hondas designtanke "We make it simple" ("Vi gör det enkelt"), vars syfte är att tillverka bilar som ligger människor varmare om hjärtat", säger Makoto Iwaki, R&D Executive Creative Director på Honda.

Smidig

Ta en titt på hur det kan se ut och känna att köra vår elbil i framtiden.

Den elektriska upplevelsen

Tänk dig att köra en elbil från Honda.

Du sitter bekvämt isolerad i en i det närmaste ljudlös miljö. Det finns inga växlar – tryck bara lätt på gaspedalen så överförs en jämn kraft direkt från en källa som är ren och effektiv samt helt avgasfri. Välkommen till en ny epok inom bilkörning med Honda.

Utveckling av idén

Från koncept till produktion.

Urban EV blir Hondas första massproducerade, batteridrivna elfordon som säljs i Europa. Det har dock funnits elfordon i olika former i över 100 år. Tanken är inte ny, men tekniken är det. När vi tog fram Urban EV Concept har våra konstruktörer och tekniker försökt hitta nya sätt att uttrycka dessa idéer, och nyckeln har visat sig ligga i enkelheten. Antalet rörliga delar har minskats avsevärt till bara en bråkdel av vad som finns i ett vanligt fordon. Detta innebär en mycket högre energieffektivitet och minskat underhållsbehov.

Vy snett framifrån av Honda Urban EV Concept under utveckling.
Honda Urban EV Concept i utvecklingsfasen.

Hondas R&D-team vann 2018 års Car Design Award för sitt viktiga bidrag till utvecklingen inom bildesign genom Honda Urban EV Concept.

Laddad för framtiden

Det är tags att ta det fulla steget över till eldrift.

Laddningstiderna för elbilar varierar beroende på bilens och batteriets storlek. Standardladdningstiden för helelektriska bilar – som använder ett vanligt eluttag – ligger på mellan sex och åtta timmar. De flesta elbilar kan även använda snabbladdningsstationer som kan ladda batterierna till 80 % av kapaciteten på cirka 30 minuter.

Räckvidd för elfordon

De flesta nya elbilar har en räckvidd på upp till 160 km och mer – beroende på batteristorlek. Med tanke på att en stor andel européer kör mindre än 100 km om dagen – och den genomsnittlige svenska föraren endast 40 km – räcker 160 km på en enda laddning mer än väl för vardagskörningen.

Sprängskiss av Hondas laddningsutrustning.
Honda Urban EV inkopplad för laddning.

Honda Power Manager Concept

Detta var en idé som presenterades samtidigt som Urban EV Concept i Frankfurt: Ett smart system som kan lagra energi mer effektivt och avge elektricitet som genererats av förnybara energikällor tillbaka till hemmet eller till och med sälja det till elnätet.

Teknisk ritning från Honda över olika laddningstyper.

Sparar energi

Avancerad teknik är en vital del i den attraktiva, minimalistiska designen.

Den fantastiska elbilen Urban EV från Honda, som först visades på motormässan i Tokyo, är inte längre bara ett koncept – den håller på att bli verklighet. Varför då ta steget över till eldrift? För det första är elbilar billigare i drift och kostar mindre att äga än en bensin- eller dieseldriven bil. Det finns även avsevärda skattefördelar och rejäla statliga bidrag att dra nytta av. För att summera: Att köra miljövänligt skonar inte bara miljön utan även din plånbok.

Närbild på ratten i Honda Urban EV Concept.
Närbild på batterikraften i Honda Urban EV Concept.
Vy snett bakifrån av Honda Urban EV Concept.
Närbild av vy snett bakifrån av Honda Urban EV Concept.

Den bästa konceptbilen

Urban EV Concept erhöll 2018 års prestigefyllda Car Design Award, med motiveringen att den tillför "välbehövlig personlighet på elbilsområdet". Varför inte ta en titt, du också?

Kontakt

Urban EV Concept är nu ett faktum.

Utvecklingen av helelektriska fordon går hela tiden framåt och här kan du registrera dig för att få uppdateringar och nyheter om utvecklingen av Urban EV-prototypen.

Intresseanmälan