DEN BLIR EN DEL AV DIG

Du kan välja mellan en spännande 1,5-liters VTEC TURBO-bensinmotor eller en responsiv 1,6-liters i-DTEC-dieselmotor – båda med ett unikt upphängningssystem. Så oavsett vad du väljer får du en fantastisk körupplevelse med en 6-växlad manuell eller automatisk växellåda.

Kraft att prestera

VTEC TURBO

182 hk 1,5 liter

bensinmotor

En responsiv

120 hk 1,6 liter

i-DTEC diesel

Scrolla

Ren energi

Civic är lättare och effektivare med nästa generations motorer.

Vi har skapat en ny turboladdad drivlina för Civic 4-dörrars som ger en uppfriskande och tillfredsställande upplevelse. Du kan välja mellan två raffinerade motorer, den kraftfulla 182 hk 1,5 VTEC TURBO och vår nya 120 hk 1,6 i-DTEC diesel. Det blir spännande att köra vilken du än väljer.

Spara på bränslet

Earth Dreams Technology är den perfekta balansen mellan prestanda och ekonomi, med ett valbart ECON-läge som ger dig morgondagens motor idag.

Trekvartsvy framifrån på Honda Civic 4-dörrars på en tom väg.

Ren körglädje

Civic 4-dörrars – förflytta dig och sikta mot dina drömmar.

Om du vill ha en aktiv körupplevelse rekommenderar vi Civic 4-dörrars med 6-växlad manuell växellåda. Den sportiga, smidiga växlingen tar dig genom hela varvtalsregistret.

Supersmidig

Sedan har vi vår nya 7-växlade CVT-automatlåda som ger en mera avslappnad körning. Den ger mjuk och smidig prestanda, och om du vill kan du växla manuellt med de rattmonterade paddlarna.

Närbild på Honda Civic 4-dörrars med automatlåda.

Med Civic 4-dörrars med CVT (steglös utväxling) kan du få en helautomatisk växellåda med paddelväxling.

Interiörbild av Honda Civic 4-dörrars med manuell växellåda.

En välavvägd 6-växlad manuell växellåda ger härligt snabb respons.

En starkare känsla av trygghet

Honda SENSING är en uppsättning avancerade säkerhetsfunktioner som utformats för att skydda dig och dina passagerare.

Trekvartsvy framifrån på Honda Civic 4-dörrars.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det föreligger risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar den här funktionen dig för faran samt minskar hastigheten för att bidra till att minska kraften i en eventuell krock.

Varningssystem för körfältsavvikelse

Om bilen rör sig ut ur körfältet utan att du har aktiverat körriktningsvisaren blinkar och ljuder ett larm så att du kan korrigera glidningen.

Avkörningsförebyggande system

En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen är nära att köra av vägen och använder den elektriska servostyrningen för att applicera små korrigeringar för att hålla bilen kvar i sitt körfält. Under vissa omständigheter kan bromskraft också anbringas.

System för körfältsassistans

Systemet för körfältsassistans gör det enklare att hålla dig i mitten av körfältet. Det betyder färre styrningskorrigerande rörelser och mindre ansträngning – helt enkelt mindre stressig körning.

Vägmärkesigenkänning

Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig via en visuell visning. Två vägmärken kan visas åt gången.

Intelligent hastighetsbegränsare

Det befintliga systemet för justerbar fartbegränsning kombineras med systemet för vägmärkesigenkänning: hastighetsgränsen ställs automatiskt in på den som identifieras i systemet.

Intelligent adaptiv farthållare

Den här funktionen känner av om ett fordon i en angränsande fil avser att skära in framför dig. Din Civic justerar hastigheten i förväg. Den hjälper dig även att hålla avståndet mellan dig och bilen framför, så att du inte behöver ändra hastigheten manuellt.

Adaptiv farthållare vid låg hastighet

Den här funktionen bibehåller den inställda hastigheten och avståndet till framförliggande fordon. Om det avkända fordonet stannar, saktar din Civic ned och stannar utan att du behöver hålla foten på bromsen. Tryck bara på gaspedalen när du vill fortsätta.

Bekvämt ansluten

När du sätter dig i en 4-dörrars Civic känns bilen genast som en förlängning av dig.

Trekvartsvy uppifrån och bakifrån på 4-dörrars Honda Civic.

Vi har noga tänkt igenom varje aspekt av Civic för att förbättra helhetsupplevelsen. Vi har använt den senaste tekniken och producerat vår mest avancerade och sportiga Civic någonsin.

Anpassa efter din stil

Civics ergonomiska körställning och nya styrsystem med dubbla drev ger dig utmärkt feedback och kontroll. Den här bilen är alltid pigg på att visa sin sportiga sida, närhelst du vill känna sann körglädje.

Väghållning

Fjädringen har konfigurerats för direkt och responsiv manövrering. Bilen har ett oberoende Multi-Link-system bak och MacPherson-fjädring fram.

Närbild på förare i 4-dörrars Honda Civic.
Närbild av 4-dörrars Honda Civic med styrsystem med dubbla drev.