Civic Tourer-prestanda

Jämn drift

Vill du ha bensin eller diesel? Det är bränsle för tanken. Oavsett vad du väljer kan du vara säker på problemfri körning i många kilometer.

Scrolla

Träffa din nya äventyrspartner.

Honda Civic Tourer framifrån.

Med dess sportiga stamtavla, revolutionerande teknik och utmärkta bränsleekonomi ger dig den nya Civic Tourer en smidig, avancerad och skön körupplevelse.

En njutning att köra

Vart du än åker kan du förvänta dig sportig väghållning med god respons.

När du kommer ut på vägarna visar Civic Tourer vad den går för. Du kommer att bli förvånad över den enkla manövrerbarheten, den mjuka kurvtagningen och den lätta väghållningen från en kombi. Eller så blir du inte alls förvånad – det är trots allt en Civic.

Framtagen för Europa

Civic Tourer är både kompakt och strömlinjeformad och erbjuder förfinad kontroll på vägen – perfekt för europeisk körning. Vi testade den under några av kontinentens hårdaste och mest skiftande körförhållanden tills vi var säkra på att den skulle vara redo för vad som helst.

Känn bilen, inte vägen

Vare sig du ska ut på en långtur på landet eller ta en genväg på en kullerstensgata kan du njuta av körningen, tack vare det adaptiva dämpningssystemet.

Närbild på växelspak

Knapp nära växelspaken - gör systemet lätt att slå på.

Du kommer att märka att Civic Tourer är mjuk att köra i alla typer av terräng. Med det adaptiva dämpningssystemet (ADS), som finns som tillval, kan du justera fjädringsläget tills körningen känns helt rätt.

Så här fungerar det

Systemet har tre användarvänliga inställningar: komfort, normal och dynamisk. Välj helt enkelt det läge som bäst passar körstilen, hastigheten och underlaget; så anpassar ADS automatiskt väghållning och smidighet efter ditt önskemål.

Närbild på fjädring med adaptiv dämpning.

Fjädring med adaptiv dämpning för att du ska kunna ställa in köregenskaperna efter eget önskemål.

Honda Civic Tourer trekvartsvy bakifrån höger. "På platsen"-bild.

Konstruerad för att prestera.

Avancerad och effektiv – vår Earth Dreams motorteknologi är framtagen för verklig körning.

Nya Civic Tourer är tillgänglig med vår mest avancerade motor – den kompakta dieselmotorn 1,6 i-DTEC. Denna nästa generations motor, utvecklad med vår Earth Dreams Technology, är den lättaste och tystaste i sin klass och är särskilt anpassad för att säkerställa den perfekta balansen mellan effektivitet och prestanda.

Effektiviteten förbättras ytterligare av Eco Assist-systemet, som med färgade lampor talar om hur ekonomiskt du kör. Det finns även en växlingsindikator på skärmen som talar om när det dags att växla för att spara bränsle.

Honda Civic Tourer trekvartsvy framifrån höger. "På platsen"-bild.

Vad driver dig?

Välj en motor för din Civic Tourer – gör den sedan till din egen.

Vårt intelligenta variabla ventilsystem, tillgängligt för manuell och automatisk femväxlad växellåda (automatisk endast för bensinmodellen), levererar en avancerad körupplevelse med kraft utan ansträngning och bränsleekonomi.

Honda Civic Tourer framifrån med bild på motor.
Motor
Max effekt
Blandad bränsleförbrukning
CO₂-utsläpp
  • 1.8
  • Manuell
  • Bensin
142 hk vid 6500 v/min 6,2–6,4 l/100 km 146-149 g/km
  • 1.8
  • Automat
  • Bensin
142 hk vid 6500 v/min 6,6 l/100 km 155 g/km
  • 1.6
  • Manuell
  • Diesel
120 hk vid 4000 v/min 3,8–3,9 l/100 km 99-103 g/km

Vägmärkesigenkänning

Ju mer du vet desto säkrare är du.

Närbild på systemet för vägmärkesigenkänning.

Systemet kan visa två symboler samtidigt.

Hur många gånger har inte viktiga vägskyltar susat förbi i en suddig dimma? Vägmärkesigenkänningen (TSR) identifierar automatiskt vägskyltar och visar dem på den intelligenta multiinformationsdisplayen (i-MID), så att du alltid vet exakt vad du just har passerat.

Teknik du kan lita på

Tack vare vägmärkesigenkänningen kan du fokusera på det som är viktigt – vägen. Två skyltar kan visas samtidigt i i-MID-systemet. Det är som att ha ett extra par ögon i bilen.

Närbild på i-MID-skärmen.

Systemet är lätthanterat med visning via i-MID-skärmen.

Trekvartsvy bakifrån höger Honda Civic Tourer som visar exempel på vägmärkesigenkänning.

Vägmärkesigenkänningen (Traffic Sign Recognition) läser automatiskt av vägmärkena och visar dem via i-MID.

Döda vinkeln-varning

Ett tidigt varningssystem för säkrare omkörning.

Honda Civic Hatchback framifrån med döda vinkel-varningssystemet i funktion.

Döda vinkel-varningssystemet använder radar som automatiskt upptäcker fordon där du kan ha svårt att se dem.

Det kan vara skrämmande och farligt om du inte kan se ett annat fordon som döljs av den egna bilens dörrstolpar eller rutornas karmar. Vi har lanserat en radarteknik som kallas dödavinkelvarnare (Blind Spot Warning) och som automatiskt kan upptäcka fordon där du har svårt att se dem och att då ge dig en varning.

Närbild på indikator i yttre backspegel.

Integrerad indikator i yttre backspegeln ger ökad säkerhet.

Bild uppifrån av två Honda Civic som visar exempel på döda vinkelvarningen.

Döda vinkel-varningssystemet varnar om ett fordon befinner sig i döda vinkeln.

Aktivt City-bromssystem

Alla olyckor inträffar inte i hög hastighet.

Olika törnar och stötar kan ske på parkeringsplatser eller till och med på din egen uppfart. CTBA är ett laserbaserat system som söker av vägen framför bilen och automatiskt aktiverar bromsarna om det upptäcker en risk för en eventuell kollision.

Honda Civic Tourer trekvartsvy bakifrån. Stadsmiljö.

Trygghetskänsla som standard

Honda förstår att effektiv bilsäkerhet innebär att vara förberedd för alla körförhållanden. Du får ett stort antal standardsäkerhetsfunktioner som kan förhindra att olyckor över huvud taget inträffar.

Honda Civic Tourer trekvartsvy framifrån höger som visar bilens stomme.

Automatiskt helljussystem

Utvärderar rådande körförhållanden och slår automatiskt på helljuset vid behov.

Avancerad kompatibilitetsteknik

Karossens struktur absorberar kollisionskraften och leder den bort från passagerarna. Minimerar även skadorna på det andra fordonet.

Elektronisk bromskraftsfördelning

Lägger till styrlogik till det befintliga låsningsfria bromssystemet för att styra det främre/bakre bromstrycket i enlighet med främre/bakre viktfördelning.

Däcktrycksvarningssystem

En punktering kan ske när som helst, så däcktrycksvarningssystemet mäter däcktrycket kontinuerligt och varnar dig så snart det blir lågt.

Krockkuddar

Vi har installerat krockkuddar runt hela Civic Tourer, från främre krockkuddar på förar- och passagerarsidan till sidokrockgardiner på sidorna. De ger dig ett ökat skydd vid eventuella kollisioner från alla håll.

Nödstoppssignal

Bilens varningsblinkers blinkar snabbt när nödstoppssignalen är aktiverad och varnar förarna bakom dig att du kan komma att bromsa kraftigt – vilket minskar risken för en påkörning bakifrån.

Hjälpsystem för start i backe

Det här systemet aktiverar bromsarna vid start i backe, vilket förhindrar att bilen rullar bakåt och hjälper dig att komma iväg utan problem.

Stabiliseringssystem

En innovativ teknik som hindrar att fordonet sladdar när du bromsar kraftigt.

Filbytesvarning

Upptäcker vägmarkeringar och om bilen avviker från aktuell fil utan att ge tecken varnar systemet dig med hörbara och visuella varningar.